Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κομπόστα με mousse σοκολάτας light

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
Για την κομπόστα
4 αχλάδια κομμένα σε κομμάτια
1 φλ.τσ. αποξηραμένα κεράσια
2 κ.σ. φουσκωτές ζάχαρη
Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Για τη mousse σοκολάτας
50 ml χυμό πορτοκάλι κρύο,
50 ml από το ζουμί της κομπόστας, κρύο
100 ml γάλα με 1% λιπαρά, κρύο*
1 φάκελο φυτική σαντιγύ σοκολάτας, Garni


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την κομπόστα

Κόβουμε τα αχλάδια σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα κεράσια και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας.
Προσθέτουμε και νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα αχλάδια.
Βράζουμε την κομπόστα σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσουν τα αχλάδια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει.
Την βάζουμε σε μπολ ή ποτήρια και μετά στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη mousse σοκολάτας.
Για τη mousse σοκολάτας
Βάζουμε σε μπολ το ζουμάκι της κομπόστας, τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα, φροντίζοντας να είναι κρύα.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο τη σαντιγύ σοκολάτας σε σκόνη και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά, έως ότου η mousse γίνει πηχτή και "στέκονται" οι κορυφούλες της.
Βάζουμε με κορνέ τη mousse επάνω από την κομπόστα, ξαναβάζουμε στο ψυγείο και στολίζουμε με ένα αποξηραμένο κερασάκι ή μερικά αμυγδαλάκια φιλέ.
TIPS
* Για νηστίσιμη εκδοχή, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού ή ζουμί της κομπόστας (απλά θα πρέπει να βάλουμε λίγο παραπάνω νερό κι ίσως 1 κ.σ. ακόμα ζάχαρη, εάν το θέλουμε πολύ γλυκό).
Μια άλλη λύση είναι το γάλα καρύδας, το οποίο όμως έχει αρκετές θερμίδες κι έτσι καλό είναι να το αποφύγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου